Heikki Orama, basso

Heikki Orama aloitti laulajanuransa Cantores Minores -poikakuorossa. Sibelius-Akatemiasta hän valmistui vuonna 1978 Pekka Salomaan oppilaana. Samana vuonna hän sai toisen palkinnon Lappeenrannan laulukilpailuissa ja tunnustuspalkinnon Timo Mustakallio -laulukilpailussa. Opintojaan Orama on täydentänyt mm. Luigi Riccin, Kim Borgin, Herbert Brauerin, Hendrikus Rooteringin ja Jaakko Ryhäsen johdolla.

Heikki Oramalla oli solistikiinnitys Suomen Kansallisoopperaan vuosina 1978-1980, minkä jälkeen hän työskenteli kymmenen vuotta Saksan oopperataloissa. Suomen Kansallisoopperassa hän on vieraillut usein, samoin monilla kotimaan merkittävillä musiikkijuhlilla. Oraman ohjelmisto sisältää viitisenkymmentä oopperaroolia (mm. Mozart: Taikahuilu: Sarastro, Ryöstö Seraljista: Osmin, Rigoletto: Sparafucile; Tshaikovsky: Jevgeni Onegin: Ruhtinas Gremin), kaikki keskeiset oratoriot ja passiot sekä laajan lied-ohjelmiston. Hän on tehnyt ooppera- ja konserttivierailuja Yhdysvaltoihin, Japaniin, Sveitsiin ja Espanjaan sekä lukuisia tv- ja radiotaltiointeja.

Heikki Orama toimii kirkkomuusikkona Karjalohjan seurakunnassa sekä Karjalohjan kivikirkon kesäkonserttien taiteellisena koordinaattorina.